Tour du ALS

Samen trappen wij ALS de wereld uit!

9e editie: 11 juni 2020

Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ beklimmen op donderdag 11 juni 2020 honderden fietsers, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux om geld op te halen in de strijd tegen ALS, PSMA en PLS. Tour du ALS is het grootste evenement wat jaarlijks wordt georganiseerd door Stichting ALS Nederland en ALS Liga België.

Alles over Tour du ALS

 


Doe ook mee!

Wil jij ook deelnemen aan de 9e editie van de Tour du ALS? En zo bijdragen aan de strijd tegen ALS én een geweldige sportieve prestatie neerzetten.

Hier vind je alle informatie.

 

 

 

Waarom is de Tour du ALS nodig? 

ALS is een dodelijke ziekte waar nog geen medicijn voor is. Door de Tour du ALS is er al bijna 7 miljoen opgehaald. Waarmee daadwerkelijk een stap gezet is naar het vinden van de oorzaak van deze ziekte. De laatste jaren, met name door het MinE onderzoek en het vinden van verschillende genen, is er een stipje op de horizon van het vinden van de oorzaak. Om daar nog meer onderzoek naar te doen is er geld nodig. Draag daar aan bij als deelnemer, sponsor, vrijwilliger of donateur.

Meer over ALS

Lees meer Lees minder

Fiets, hardloop of wandel mee, alleen of met een team. Samen met je collega’s, familie of vrienden. 

Schrijf je in!
  Bekijk alle
31/01/2020 | 13:00

Aanpassing route Tour du ALS in verband met herinrichting Mont Ventoux

De Mont Ventoux wordt jaarlijks door 700.000 mensen bezocht en de top kan zoals bekend aardig verstopt raken. Om die reden is eind vorig jaar door de autoriteiten in Frankrijk aangekondigd dat er een herinrichting van de top van de Mont Ventoux gaat plaatsvinden vanaf april 2020. Op dat moment was nog niet bekend of dit een impact zou hebben op Tour du ALS. Zie hierover ook het nieuwsbericht dat we eerder hebben gedeeld. Wij hebben sindsdien nauw contact met de plaatselijke autoriteiten. Planning van de herinrichting bekend Vorige week is in Frankrijk een definitief besluit genomen over de planning van de werkzaamheden. Helaas blijkt hieruit dat de herinrichting van de top daadwerkelijk zijn impact heeft op de routes van Tour du ALS. Er worden geen vergunningen verleend voor evenementen om doordeweeks naar de top van de Mont Ventoux te gaan. Dit betekent dat we als Tour du ALS tot aan Chalet Liotard / Chalet Reynard kunnen komen. Gevolg: nieuwe routes voor Tour du ALS Wij zijn erg blij dat Tour du ALS als groot evenement tóch door kan gaan op de Mont Ventoux zelf en we vanuit ons Village du Depart in Malaucène kunnen vertrekken. Op 7 en 8 april hebben wij een bezoek aan Frankrijk gepland. Daar gaan we met de diverse betrokkenen in gesprek over hoe de bestaande routes van de verschillende disciplines waar nodig omgezet kunnen worden naar nieuwe en uitdagende trajecten.  We houden je op de hoogte Alle verdere updates rondom Tour du ALS nemen wij op in onze nieuwsbrieven en op de website. En houd vooral onze social kanalen in de gaten. Als organisatie zullen we alles op alles zetten om er een prachtig evenement van te maken, minstens zo succesvol als in 2019. Want samen trappen wij ALS de wereld uit! Wij wensen alle (toekomstige) deelnemers veel succes met de voorbereidingen voor de Tour du ALS. Mocht je ondertussen nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via tda@als.be.
20
22/02/2020
00:10

Johan

Aan: Lisa
Bekijk alle

Tour du ALS is het grootste evenement wat door Stichting ALS Nederland en ALS Liga België wordt georganiseerd. Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ beklimmen jaarlijks honderden fietsers, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux. Alle deelnemers, vrijwilligers, patiënten, donateurs en aanwezigen dragen bij aan de stappen die worden gezet naar het vinden van de oorzaak van ALS en uiteindelijk een medicijn.