Doe mee aan Tour du ALS

Samen trappen we ALS de wereld uit!

Op zaterdag 11 september 2021 beklimmen honderden wielrenners, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux om geld op te halen voor de strijd tegen ALS. Doe jij mee?

Schrijf je in! 

Life changing experience!

In 2021 vindt de negende editie van Tour du ALS plaats, waarbij we voor het eerst aansluiten bij Sporta Mon Ventoux. Het evenement kent een sterk saamhorigheidsgevoel: samen trappen we ALS de wereld uit! Deelname vraagt om daadkracht en een grootse sportieve prestatie: het bedwingen van de Mont Ventoux. Het is een life changing experience! Jij kunt meedoen! Meld je aan als individuele deelnemer of met een eigen team en ga samen met ons de strijd aan tegen ALS.

Meer over Tour du ALS

Sponsor een deelnemer

Bijdragen aan de strijd tegen ALS kan ook door een deelnemer of team te sponsoren. Waar we ook mee geholpen zijn is aandacht. Vertel over ALS aan vrienden en collega's, en deel Tour du ALS op sociale media. Hoe meer mensen over ALS weten, hoe beter!

Sponsor een deelnemer!  

Steun Tour du ALS als bedrijf

Tour du ALS wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van bedrijven en organisaties die willen bijdragen aan de strijd tegen ALS. Bedrijven kunnen met een eigen bedrijfsteam deelnemen aan Tour du ALS. Ook kunnen bedrijven zich als partner verbinden aan het sportieve evenement. Geïnteresseerd? Wij gaan graag met u in gesprek.

Steun Tour du ALS als bedrijf

Waarom Tour du ALS? 

ALS is een dodelijke spierziekte waar nog geen medicijn voor is. Door de jaren heen is met Tour du ALS al bijna 7 miljoen opgehaald voor onderzoek naar ALS. De laatste jaren, met name door het MinE onderzoek en het vinden van verschillende genen, is er een stipje op de horizon van het vinden van de oorzaak en een medicijn. Voor dit levensreddende onderzoek is geld nodig, veel geld.

Meer over ALS

Lees meer Lees minder

Fiets, hardloop of wandel mee, alleen of met een team. Samen met je collega’s, familie of vrienden. 

Schrijf je in!
  Bekijk alle
09/04/2021 | 11:39

Samen staan we sterker!

Op zaterdag 11 september beklimmen honderden deelnemers al fietsend, rennend en wandelend de Mont Ventoux om zoveel mogelijk geld op te halen voor de strijd tegen ALS. Er zijn nog ongeveer 50 startplekken voor de 9e editie van Tour du ALS beschikbaar. Nodig vrienden, familie en collega’s uit om samen met ons deze grootse sportieve uitdaging aan te gaan. Samen staan we sterker! Het belooft een erg bijzondere Tour du ALS-editie te worden, waarin ALS-patiënten en hun naasten centraal staan. Alle deelnemers maken de dodelijke spierziekte ALS van dichtbij mee, soms te dichtbij. De ziekte treft jezelf, jouw partner, kind, ouder, vriend, buur of collega. Elk van ons weet hoe slopend ALS is, elk van ons weet hoe belangrijk het is om een medicijn te vinden. Met Tour du ALS dragen we bij aan een oplossing. In voorbereiding op Tour du ALS en tijdens de dag zelf delen we persoonlijke verhalen, worden herinneringen opgehaald en vinden we steun bij elkaar. De onzekere tijden waarin we ons begeven maakt het familiegevoel alleen maar sterker: we bundelen onze krachten en geven niet op. Breid jouw team uit! Nodig vrienden, familie en collega’s uit om samen met jou de strijd aan te gaan tegen ALS en op zaterdag 11 september de Mont Ventoux te beklimmen. Het is een ervaring voor het leven!  Tip: deel jouw actiepagina via WhatsApp met vrienden, familie en collega's en enthousiasmeer hen tot deelname. Via jouw actiepagina kunnen ze zich gemakkelijk aansluiten bij jouw team.  Ja, ik verwelkom nieuwe teamleden!   Ga de uitdaging aan! Heb je je nog niet aangemeld voor Tour du ALS en wil je samen met ons de strijd aangaan tegen ALS? Meld je vandaag nog aan als individuele deelnemer of doe mee met een eigen team! ALS-patiënten betalen geen inschrijfgeld. Ja, ik meld me aan voor Tour du ALS!   We zien elkaar op zaterdag 11 september in het zuiden van Frankrijk! Kun je er niet bij zijn, maar wil je Tour du ALS wel steunen? Sponsor onze deelnemers!
40
17/04/2021
17:11

Inneke

Aan: Team Flip
Bekijk alle

Tour du ALS is het grootste evenement wat door Stichting ALS Nederland en ALS Liga België wordt georganiseerd. Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ beklimmen jaarlijks honderden fietsers, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux. Alle deelnemers, vrijwilligers, patiënten, donateurs en aanwezigen dragen bij aan de stappen die worden gezet naar het vinden van de oorzaak van ALS en uiteindelijk een medicijn.