Tour du ALS

Samen trappen wij ALS de wereld uit!

9e editie: 11 juni 2020

Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ beklimmen op donderdag 11 juni 2020 honderden fietsers, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux om geld op te halen in de strijd tegen ALS, PSMA en PLS. Tour du ALS is het grootste evenement wat jaarlijks wordt georganiseerd door Stichting ALS Nederland en ALS Liga België.

Update COVID-19

Op woensdag 25 maart besloten wij met pijn in ons hart om de 9e editie van Tour du ALS niet door te laten gaan. Gezien de ontwikkelingen rondom het coronavirus waren wij genoodzaakt om dit besluit te nemen, omdat de gezondheid en veiligheid van alle ALS-patiënten, deelnemers en andere aanwezigen onze eerste prioriteit is. Daarnaast is het financieel niet verantwoord om in deze omstandigheden met de organisatie door te gaan.  

Dat de Tour du ALS in 2020 niet door gaat roept ongetwijfeld veel vragen op. De belangrijkste vragen hebben we samengevat in een FAQ, bekijk deze hier.

Er kan nog worden gedoneerd tot en met 10 juni waarna we de website zullen sluiten. Wat zijn we blij dat er nog steeds donaties binnen blijven komen de afgelopen dagen.

Ondertussen zijn we alweer druk bezig met de eerste voorbereidingen voor de editie van Tour du ALS in 2021. Op 1 juli openen we wederom de site zodat deelnemers zich kunnen aanmelden voor volgend jaar. Tour du ALS 2021 zal plaatsvinden op zondag 6 juni, onder voorbehoud van de te verlenen evenementenvergunning.

Laten we in deze onzekere tijden goed op elkaar en onszelf passen! 

Met sportieve groet,

team Tour du ALS
ALS Liga België 

Alles over Tour du ALS

 


Doe ook mee!

Wil jij ook deelnemen aan de 9e editie van de Tour du ALS? En zo bijdragen aan de strijd tegen ALS én een geweldige sportieve prestatie neerzetten.

Hier vind je alle informatie.

 

 

 

Waarom is de Tour du ALS nodig? 

ALS is een dodelijke ziekte waar nog geen medicijn voor is. Door de Tour du ALS is er al bijna 7 miljoen opgehaald. Waarmee daadwerkelijk een stap gezet is naar het vinden van de oorzaak van deze ziekte. De laatste jaren, met name door het MinE onderzoek en het vinden van verschillende genen, is er een stipje op de horizon van het vinden van de oorzaak. Om daar nog meer onderzoek naar te doen is er geld nodig. Draag daar aan bij als deelnemer, sponsor, vrijwilliger of donateur.

Meer over ALS

Lees meer Lees minder

Fiets, hardloop of wandel mee, alleen of met een team. Samen met je collega’s, familie of vrienden. 

  Bekijk alle
07/04/2020 | 17:16

Consequenties Tour du ALS afgelast

Het zijn rare, zware tijden. We leven mee met alle patiënten en hun naasten die nu in praktisch volledige quarantaine moeten leven. We denken ook aan alle mensen die nu worden geconfronteerd met het coronavirus en alle sociale gevolgen. Een van de gevolgen is ook dat dit jaar Tour du ALS, zoals vele evenementen, helaas niet doorgaat. Wel kijken we of we op passende en creatieve wijze op 11 juni de eindopbrengst kunnen communiceren. Wij laten het weten als hierover meer bekend is. Er kan nog worden gedoneerd tot en met 10 juni waarna we de website zullen sluiten. Wat zijn we blij dat er nog steeds donaties binnen blijven komen de afgelopen dagen. Ondertussen zijn we alweer druk bezig met de eerste voorbereidingen voor de editie van Tour du ALS in 2021. Op 1 juli openen we wederom de site zodat deelnemers zich kunnen aanmelden voor volgend jaar. Tour du ALS 2021 zal plaatsvinden op zondag 6 juni, onder voorbehoud van de te verlenen evenementenvergunning.   Vraag en antwoord Zoals in onze vorige nieuwsbrief gemeld, zouden wij meer duidelijkheid geven over de consequenties nu de Tour du ALS is afgelast. Wij realiseren ons dat er veel vragen zijn. De belangrijkste vragen hebben we samengevat in een FAQ, bekijk deze hier. Lees deze aandachtig door en als je daarna nog vragen hebt, aarzel niet om contact op te nemen, bij voorkeur via mail: tda@ALS.be. Wij vragen de deelnemers om voor 1 mei een keuze te maken uit de drie mogelijkheden voor het inschrijfgeld. Zie meer informatie hierover in vraag 5 van de FAQ. Voor nu: let op elkaar, stay safe!
40
05/04/2020
14:29

Wim en Marleen

Aan: Team Lisa
Bekijk alle

Tour du ALS is het grootste evenement wat door Stichting ALS Nederland en ALS Liga België wordt georganiseerd. Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ beklimmen jaarlijks honderden fietsers, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux. Alle deelnemers, vrijwilligers, patiënten, donateurs en aanwezigen dragen bij aan de stappen die worden gezet naar het vinden van de oorzaak van ALS en uiteindelijk een medicijn.