Doe mee aan Tour du ALS

Samen trappen we ALS de wereld uit!

Op zaterdag 11 september 2021 beklimmen honderden wielrenners, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux om geld op te halen voor de strijd tegen ALS. De inschrijving voor de 9e editie van Tour du ALS is gesloten.

Life changing experience!

In 2021 vindt de negende editie van Tour du ALS plaats, waarbij we voor het eerst aansluiten bij Sporta Mon Ventoux. Het evenement kent een sterk saamhorigheidsgevoel: samen trappen we ALS de wereld uit! Deelname vraagt om daadkracht en een grootse sportieve prestatie: het bedwingen van de Mont Ventoux. Het is een life changing experience! Jij kunt meedoen! Meld je aan als individuele deelnemer of met een eigen team en ga samen met ons de strijd aan tegen ALS.

Meer over Tour du ALS

Sponsor een deelnemer

Bijdragen aan de strijd tegen ALS kan ook door een deelnemer of team te sponsoren. Waar we ook mee geholpen zijn is aandacht. Vertel over ALS aan vrienden en collega's, en deel Tour du ALS op sociale media. Hoe meer mensen over ALS weten, hoe beter!

Sponsor een deelnemer!  

Steun Tour du ALS als bedrijf

Tour du ALS wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van bedrijven en organisaties die willen bijdragen aan de strijd tegen ALS. Bedrijven kunnen met een eigen bedrijfsteam deelnemen aan Tour du ALS. Ook kunnen bedrijven zich als partner verbinden aan het sportieve evenement. Geïnteresseerd? Wij gaan graag met u in gesprek.

Steun Tour du ALS als bedrijf

Waarom Tour du ALS? 

ALS is een dodelijke spierziekte waar nog geen medicijn voor is. Door de jaren heen is met Tour du ALS al bijna 7 miljoen opgehaald voor onderzoek naar ALS. De laatste jaren, met name door het MinE onderzoek en het vinden van verschillende genen, is er een stipje op de horizon van het vinden van de oorzaak en een medicijn. Voor dit levensreddende onderzoek is geld nodig, veel geld.

Meer over ALS

Lees meer Lees minder

Fiets, hardloop of wandel mee, alleen of met een team. Samen met je collega’s, familie of vrienden. 

Schrijf je in!
  Bekijk alle
09/09/2021 | 10:09

Informatie Village du Départ

Na lang wachten is het op donderdag 9 september dan eindelijk zover: Village du Départ wordt officieel geopend om 17.00 uur! In het prachtige plaatsje Malaucène, gelegen aan de voet van de Mont Ventoux. Jullie zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn!   Op 10 en 11 september is op Village du Départ van alles te doen en bieden we een programma met muziek, entertainment en uiteraard een hapje en drankje.  Op Village du Départ is ook de infobalie en de shop te vinden, waar je op 9 september terecht kunt van 17.00 tot 20.00 uur en 10 september van 10.00 tot 20.00 uur voor het ophalen van je startpakket en alle actuele informatie kunt krijgen met betrekking tot het weer en de routes. Tevens is hier ook de muntverkoop voor drankjes. Let op dat op Village du Départ ook de coronamaatregelen gelden, je leest er hier alles over.   Praktische informatie over Village du Départ:  Adres Village du Départ: Complexe Sportif et de Loisirs des Palivettes Avenue Charles de Gaulle 84340 Malaucène (naast de voetbalvereniging, aan de Route de Vaison D938)   Openingstijden Village du Départ: Donderdag 9 september 17.00 – 23.00 uur Vrijdag 10 september 10.00 – 23.00 uur Zaterdag 11 september 06.00 – 20.00 uur   Openingstijden Infobalie / Shop: Donderdag 9 september  17.00 – 20.00 uur Vrijdag 10 september 10.00 – 20.00 uur Zaterdag 11 september 06.00 – 20.00 uur 06.00 – 19.00 uur   Het telefoonnummer van de info balie is als volgt: 0620164256   Tot op Village du Départ! 
50
12/09/2021
14:21

Marion & Lou

Aan: Team Lisa
Bekijk alle

Tour du ALS is het grootste evenement wat door Stichting ALS Nederland en ALS Liga België wordt georganiseerd. Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ beklimmen jaarlijks honderden fietsers, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux. Alle deelnemers, vrijwilligers, patiënten, donateurs en aanwezigen dragen bij aan de stappen die worden gezet naar het vinden van de oorzaak van ALS en uiteindelijk een medicijn.