Ambassadeurs

Om ALS op de kaart te zetten, zetten meerdere ambassadeurs zich belangeloos in voor Tour du ALS. Samen met onze ambassadeurs hopen we ALS uiteindelijk ván de kaart te krijgen. Zij zetten belangeloos hun bekendheid en sociale netwerk in voor Tour du ALS.

Hun bijdrage heeft de afgelopen jaren een hele hoop opgeleverd voor het bijzondere evenement op de Mont Ventoux. We zijn onze ambassadeurs dan ook enorm dankbaar voor hun inzet!

Maak kennis met onze ambassadeurs:

 

Thomas Acda, cabaratier, acteur en zanger.

Als ik door mijn aanwezigheid of mijn naam de bekendheid van ALS kan vergroten, dan doe ik dit graag. Voor mij is dit een kleine moeite, met hopelijk veel impact. Ook al zijn er 'maar' 1500 mensen die aan ALS lijden, het zijn er 1500 te veel."

Op 11 september a.s. doet Thomas Acda weer mee met Tour du ALS in Team Marieke.

 

Loek Peters, acteur

Ik ontmoette Tim van den Berg tijdens een lezing, 2 maanden voordat bij hem de diagnose ALS werd gesteld. Door Tim en de hartverwarmende reactie van zijn collega's bij FlexFront op zijn ziekte ben ik 3 jaar geleden gaan helpen bij hun acties voor Stichting ALS Nederland. Toen in augustus 2017 Tim overleed gaven ze de strijd niet op en gooiden zij er nog een schepje bovenop. In 2018 namen zij deel aan de Tour du ALS en ik mocht weer mee. Prachtig om te zien hoe deze verschrikkelijke ziekte mensen ook verbindt. Ik was vooral geraakt door de hoeveelheid levensvreude en strijdbaarheid; ondanks de uitzichtloosheid van de ziekte. Juist daarom wil ik mij nog meer inzetten voor Stichting ALS. Ik hoop op meer bekendheid zodat er meer geld voor onderzoek en de leefsituatie van patiënten komt.

Servais Knaven, voormalig profrenner en sinds 2011 ploegleider van het Britse team Sky.

Stichting ALS Nederland draag ik al jaren een warm hart toe. Het is vreselijk dat er nog steeds geen oorzaak is gevonden voor deze genadeloze ziekte. Ik wil graag mijn steentje bijdragen om deze ziekte bekender te maken en dat er meer fondsen gegenereerd kunnen worden voor wetenschappelijk onderzoek. Mijn passie is fietsen en daarom ben ik blij mij te mogen inzetten als ambassadeur van de Tour du ALS.

Erik Dekker, voormalig profrenner en ploegleider.

Als sportman vind ik het vreselijk  dat bij ALS patiënten hun spieren steeds meer uitvallen en dat uiteindelijk gevangen zijn in hun eigen lichaam. Daarom zou ik graag als ambassadeur van de Tour du ALS meer bekendheid aan deze ziekte willen geven en willen meehelpen om ALS de wereld uit te trappen.

Pim Sedee, presentator Telegraaf VNDG, voorheen RTL nieuws

Mijn vader is in 2004 overleden aan ALS. Na zijn dood hebben we met ons gezin en een grote groep vrienden meegedaan aan Tour du ALS. Zelf heb ik drie keer de Mont Ventoux beklommen en het is een van de meest intense dagen van mijn leven geweest. De beelden van ALS-patiënten in een ligfiets, die voortgeduwd werden door de mensen die ze het meest liefhebben, staan nog altijd op mijn netvlies gebrand.

Het is een ervaring die kracht kost, maar vooral heel veel kracht geeft. Je hebt samen hetzelfde doel voor ogen, namelijk geld inzamelen om die genadeloze ziekte beter te kunnen bestrijden. Bovendien voelt het heel vertrouwd om zo’n avontuur aan te gaan. De meeste mensen daar begrijpen het het voelt om met ALS geconfronteerd te worden. 

Foto: Sander Stoepker

Sef Vergoossen

Na mijn carrière als voetbalcoach, heb ik nu meer tijd om me in te zetten voor anderen. Zelf kan ik me gelukkig nog inspannen voor mensen die dat niet meer kunnen. Daarom doe ik graag mee aan Tour du ALS, om geld in te zamelen voor Stichting ALS. Geld dat dringend nodig is voor onderzoek dat moet leiden tot behandeling en tot het vinden van medicijnen om deze vreselijke ziekte te bestrijden. Iedereen heeft de taak om ALS onder de aandacht te brengen bij vrienden, kennissen en relaties. Alleen als we er met zijn allen de schouders onder zetten, kunnen we ons doel bereiken. Ik doe mee, dus laat me niet alleen. Samen trappen we ALS de wereld uit!