Trap jij samen met ons ALS de wereld uit?

Bij Tour du ALS ga je samen met honderden andere fietsers, hardlopers, wandelaars én ALS-patiënten een geweldige sportieve prestatie aan, namelijk de beklimming van de Mont Ventoux. Met als doel om daarbij zoveel mogelijk geld op te halen voor de strijd tegen ALS. Op donderdag 8 juni 2023 staat de elfde editie van Tour de ALS gepland. Je kunt ervoor kiezen om als team deel te nemen of individueel.

Schrijf je nu in!

Als patiënt meedoen aan Tour du ALS

Tijdens Tour du ALS beklimmen honderden deelnemers samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux. De afgelopen jaren hebben ruim 100 patiënten aan Tour du ALS deelgenomen. Een unieke en onvergetelijke ervaring voor het leven die je deelt met familie en vrienden.

We moedigen patiënten aan om met een eigen team deel te nemen aan Tour du ALS of als supporter aanwezig te zijn. Patiënten hoeven uiteraard geen inschrijfgeld te betalen voor hun deelname aan Tour du ALS. Ook bieden we de nodige ondersteuning aan patiënten in aanloop naar en tijdens Tour du ALS.

Ben je ALS-patiënt en overweeg je deel te nemen aan Tour du ALS?

Lees hier meer over de mogelijkheden

Streefbedrag: 1500 euro

Doe je mee aan Tour du ALS? Dan draag je bij aan het uit de wereld helpen van deze dodelijke spierziekte. Dit doe je door het ophalen van donatiegeld. Het is de bedoeling dat je als deelnemer een streefbedrag ophaalt van €1.500*. Hiervan gaat élke euro naar de strijd tegen ALS. Na je aanmelding krijg je een persoonlijke actiepagina, sponsortips en promotiematerialen, zodat jij het streefbedrag zéker behaalt.

*Staffel: als je voor de 2e keer meedoet aan Tour du ALS dan is het streefbedrag €1.000. Bij de 3e keer of meer is dit €500,-. Maar meer geld ophalen kan natuurlijk altijd!

Inschrijfgeld: 130 euro 

Het inschrijfgeld bedraagt €130,- per persoon. Van het inschrijfgeld wordt het Tour du ALS-tenue betaald dat elke deelnemer ontvangt. Ook worden de faciliteiten tijdens Tour du ALS met het inschrijfgeld van deelnemers bekostigd, denk hierbij aan wegafzettingen, EHBO-posten, sanitaire voorzieningen en begeleiding van deelnemers op de berg. Dankzij deze bijdrage en de steun van sponsoren komt de opbrengst van Tour du ALS ten goede aan het doel: wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS. 

Als je je aanmeldt voor Tour du ALS, dan krijg je…

Het allerbelangrijkste dat Tour du ALS jou biedt is een onvergetelijke ervaring én de mogelijkheid om een bijzondere bijdrage te leveren aan de strijd tegen ALS! Verder kun je rekenen op:

… een life changing experience

… een warme Tour du ALS-familie

… een prachtig Tour du ALS tenue t.w.v. €100,- 

… een eigen actiepagina waarop je je verhaal kunt delen en geld kunt inzamelen

... handige fondsenwervende tools om makkelijk geld in te zamelen, zoals een eigen QR-code

… een uitnodiging voor de deelnemersbijeenkomst, zodat je je tiptop kunt voorbereiden op jouw deelname aan Tour du ALS

... mogelijkheden om jouw fiets naar Frankrijk te laten vervoeren

… een startpakket met een bidon, energierepen en sportieve gadgets die je ontvangt in Frankrijk

… toegang tot Village du Départ, hét Tour du ALS-dorp in Frankrijk, waar je terecht kunt voor informatie en veel gezelligheid

… professionele verzorging voor, tijdens en na de klim van het Rode Kruis-team en fysiotherapeuten

… een spectaculair eindfeest met live optredens op Village du Depart

… de mogelijkheid om deel te nemen aan klimclinics, ter voorbereiding op Tour du ALS

Let op: de reis en vervoer naar Frankrijk en accommodatie regel je zelf.

Ja, hier wil ik bij zijn!

Kom naar de Tour du ALS-deelnemersbijeenkomst

Uiteraard organiseren we ook weer een Tour du ALS-deelnemersbijeenkomst die bedoeld is voor alle teams. Op zaterdag 22 april 2023 heten we alle deelnemers welkom in Pathé Ede. Het programma start om 10 uur en eindigt om 12.30 uur. Ontvangst om 09.30 uur. Jullie worden deze dag bijgepraat over alle te treffen voorbereidingen voor de beklimming van de Mont Ventoux. Ook worden de Tour du ALS-tenues uitgedeeld en kun je aanvullende campagnematerialen ophalen.

Meer informatie volgt.

Reis

Tour du ALS vindt plaats in Zuid-Frankrijk. De start en finish vinden plaats in het dorpje Malaucène, aan de voet van de Mont Ventoux. Uiteraard is het ook mogelijk om met de trein de bestemming te bereiken (naar station Avignon en vanuit daar met een huurauto of taxi naar Malaucène) of het vliegtuig.

Bekijk Village du Depart in Google Maps

Accomodatie

Ben je op zoek naar een accommodatie in de buurt van de Mont Ventoux? Op de website van de Kale Berg vind je een overzicht van leuke hotels, appartementen en campings.

Bekijk de accomodatie

Vragen?

Heb je nog een vraag? Bekijk onze FAQ over Tour du ALS of stuur een e-mail naar TDA@ALS.be

Veelgestelde vragen