A
Anton Engels

Mijn vader heeft ALS en ik wil dat ALS meer aandacht krijgt

( Marcher (Malaucène – Liotard – TOP)  | Membre d'équipe : Team Karls-berg )

Mijn vader lijdt aan ALS en hem zien verzwakken over het laatste jaar motiveert mij om mee te doen met de Tour du ALS. Ik wil dit een speciale herinnering maken terwijl het nog kan.

Na de diagnose ALS verliest men de motorische zenuwen die de spieren aansturen, wat leidt tot krachtsverlies, verlamming van de ledematen alsook moeilijk kauwen, slikken, spreken en ademen. De patiënt geraakt volledig gevangen in zijn eigen lichaam. De impact van dit proces op het gezin en de omgeving van de patiënt is zeer ingrijpend vanwege het aftakelend verloop van de ziekte.

Wat doet de ALS Liga?
De ALS Liga ondersteunt patiënten en hun omgeving op psycho-sociaal en praktisch vlak (door het inzetten van hulpmiddelen voor mobiliteit, communicatie, verzorging,…) en gaat samen met de patiënt actief op zoek naar zorg en opvang op maat. Ze informeert patiënten en zorgverleners over ALS via haar communicatiekanalen, organiseert studiedagen en zet sterk in op fondsenwerving ter ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek naar ALS.

Activités: Marcher (Malaucène – Liotard – TOP)
100
11/07/2023
17:01

jean François

Tout voir

250 € Collectés

500 € Collectés

1 000 € Collectés

A reçu un premier don

10 dons reçus

25 dons reçus

50 dons reçus

A posté une update sur le blog

Afficher plus

Le ‘Tour du SLA’ est le plus grand événement organisé par ‘Stichting ALS Nederland’ et auquel participe la Ligue SLA avec les participants Belges. Sous la devise « Ensemble, nous sortons la SLA de ce monde », des centaines de cyclistes, de coureurs et de randonneurs grimpent chaque année le mont Ventoux, avec des patients atteints de la SLA. Tous les participants, bénévoles, patients et donateurs contribuent aux efforts pour trouver la cause de la SLA et, en fin de compte, un médicament.