Interviews

Om meer beeld te geven aan Tour du ALS en de verhalen van de deelnemers, vrijwilligers en andere betrokkenen delen wij een aantal interviews. In deze verhalen vertellen de geïnterviewden waarom zij zich inzetten voor Tour du ALS en wat de Tour hen brengt.

Ingo Bouman

Eerder fietste Ingo Bouman de Tour du ALS voor iemand anders. Dit jaar zouden er maar liefst twee teams voor hem naar Frankrijk gaan, want sinds april 2019 heeft Ingo zelf de diagnose ALS. Hij zet alles op alles om deze genadeloze ziekte te verslaan, niet voor zichzelf, maar voor zijn dochters van 6 en 8 jaar oud. Volg Team Ingo met een serie van interviews, het eerste interview is met Ingo. Zijn inspirerende verhaal, geschreven nog voordat de coronacrisis begon, lees je hier.

Harry van Dijk

De Bredanaar Harry stapt niet op de fiets, maar coördineert in de commandopost de Pendelbussen op en rond de Mont Ventoux. Harry gaat dit jaar voor de 3e keer mee als teamleider klein logistiek. Het hele interview lees je hier.

Herman ten Voorde

Autotechnicus Herman uit Harderwijk rijdt dit jaar voor de 4e keer mee. Een aflevering van het tv-programma De Laatste Reis van Johnny de Mol, was voor Herman de doorslag om zich in te zetten voor Stichting ALS. Het hele interview lees je hier.

Theo Rommen

Theo heeft sinds 2015 de diagnose ALS en gaat deze zomer voor de 5e keer mee naar Frankrijk (en voor de 4e keer als deelnemer). Lees hier zijn inspirerende verhaal.