Update Herinrichting Mont Ventoux

25-02-2020 | 17:16

De Mont Ventoux wordt jaarlijks door 700.000 mensen bezocht en zoals bekend kan de top aardig verstopt raken. Daarom hebben de autoriteiten in Frankrijk eind vorig jaar aangekondigd dat er een herinrichting van de top van de Mont Ventoux gaat plaatsvinden vanaf april 2020.  

Zoals vermeld in dit nieuwsbericht worden er geen vergunningen verleend voor evenementen om doordeweeks naar de top van de Mont Ventoux te gaan

Tot aan Chalet Liotard & Reynard 

Dit betekent dat we als Tour du ALS samen met onze deelnemers tot aan Chalet Liotard / (Plateau) Reynard kunnen komen. Inmiddels is ook bekend dat gedurende de werkzaamheden de top wél bereikbaar is voor individuele fietsers en wandelaars, maar dat zij wel zeer waakzaam moeten zijn bij het betreden van het gebied waar de werkzaamheden plaatsvinden. Bovendien is het niet toegestaan om stil te staan op de top en mogen individuen alleen de top passeren. Ook gemotoriseerd verkeer heeft geen toegang tot de top.

In gesprek met autoriteiten

Op 7 en 8 april hebben wij een bezoek aan Frankrijk gepland. Daar gaan we met de diverse betrokkenen in gesprek om te kijken hoe bestaande routes van de verschillende disciplines waar nodig omgezet kunnen worden naar nieuwe en uitdagende trajecten. 

We houden je op de hoogte

Alle verdere updates rondom Tour du ALS komen op de website. Als organisatie zullen we alles op alles zetten om er een prachtig evenement van te maken, minstens zo succesvol als in 2019. Want samen trappen wij ALS de wereld uit!

Wij wensen alle (toekomstige) deelnemers veel succes met de voorbereidingen voor de Tour du ALS. Mocht je ondertussen nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via tda@ALS.be.