Deelnemers nieuwsbrief 1 juni

03-06-2021 | 16:15

Al ruim 650 duizend euro opgehaald!

Op 11 september 2021 beklimmen in totaal ruim 435 fietsers, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux. Jij bent erbij en dat vinden wij fantastisch! Overal in het land wordt er al flink getraind voor deze grootse sportieve uitdaging, waarvan wij op social schitterende beelden voorbij zien komen. Het is hartverwarmend hoeveel mensen de strijd tegen ALS steunen. Met nog iets meer dan 100 dagen tot Tour du ALS, staat er al ruim 650 duizend euro op de teller!

De 9e editie van Tour du ALS wordt een ervaring om nooit te vergeten. De coronapandemie dwong ons eerder tot uitstel, maar dat heeft het verlangen om in actie te komen alleen maar sterker gemaakt. De urgentie is bij ons allen voelbaar: we willen zoveel mogelijk geld ophalen voor levensreddend onderzoek naar de dodelijke spierziekte ALS.

Voorbereiding

Om jullie te helpen met het breed onder de aandacht brengen van de strijd tegen ALS én jullie eigen fondsenwerving een boost te geven, hebben we maar liefst 5 verschillende campagneposters gemaakt. Binnenkort volgen ook flyers en een social media promotietoolkit.

Ook de productionele voorbereidingen voor de negende editie zijn in volle gang. We werken hierbij nauw samen met Sporta Mon Ventoux. Tijdens de deelnemersbijeenkomst op zaterdag 26 juni praten we jullie bij over het programma en is er uiteraard ruimte voor vragen.

Samen sterk
Blijf Tour du ALS de komende tijd flink onder de aandacht brengen, want hoe meer mensen we betrokken krijgen bij de strijd tegen ALS, hoe meer we voor ALS-patiënten en hun naasten kunnen betekenen. Samen gaan we voor een recordopbrengst voor de strijd tegen ALS!

We wensen je heel veel succes in jouw voorbereiding en fondsenwerving, zet ‘m op! 

 

Deelnemersbijeenkomst op 26 juni 

Op zaterdag 26 juni organiseert Stichting ALS Nederland een digitale deelnemersbijeenkomst. Van 10 tot 11 uur praten de organisatoren van Tour du ALS jullie bij over het programma. Er is uiteraard volop ruimte voor vragen. Tijdens deze meeting informeren we je ook hoe jij jouw tenue kunt bemachtigen en zullen we je updaten indien er nieuws is over de eventuele corona-restricties ten tijde van Tour du ALS.

De link voor deze meeting wordt in de week voorafgaand aan 26 juni op de website van Tour du ALS geplaatst.

 

Promoot Tour du ALS met onze nieuwe campagneposters!

Tour du ALS kun je op heel veel manieren promoten: via WhatsApp, op social media, maar natuurlijk ook buiten. Hang jouw wijk vol met Tour du ALS-posters! Dat kan heel makkelijk: download en print de Tour du ALS-posters en hang ze voor jouw raam, in de supermarkt, in de bibliotheek, bij de huisarts en andere plekken in jouw woonplaats! Help je mee?

Download Tour du ALS-posters  

Klimclinics

Om je te helpen zo goed mogelijk voorbereid aan de start van Tour du ALS te verschijnen, organiseren we maar liefst 6 klimclinics. Deze unieke kans om al wat hoogtemeters in de benen te krijgen wil je niet laten schieten! Meld je aan voor één van de clinics die de komende periode georganiseerd worden door Peter Beckers in Limburg. De eerste klimclinic vindt plaats op zondag 6 juni aanstaande, dus wees er snel bij!

Meer over de klimclinics

 

Wijziging +Routes 

In verband met de grote drukte (van overig verkeer) op de Col de la Madeleine komen de +Routes voor de negende editie van Tour du ALS te vervallen. We willen te allen tijde de veiligheid van onze deelnemers waarborgen en op deze routes lukt dat simpelweg niet. Heb jij je aangemeld voor één van de +Routes? Dan moet je jouw inschrijving uiterlijk 4 juni zelf aanpassen!

Pas jouw +route aan

 

Grootste prestatie: 12 provincies op de fiets in één dag

Teamleider Sjors Kloosterman zet zich in aanloop naar het sportieve evenement Tour du ALS op een bijzondere manier in voor de strijd tegen ALS. Op zondag 6 juni fietst Sjors samen met vrienden maar liefst 460 kilometer dwars door Nederland. Ze doen in één dag alle 12 provincies aan als eerbetoon aan Ingo Bouman. Laat je inspireren door Sjors en maak in voorbereiding op Tour du ALS alvast de nodige meters en laat je sponsoren! Of organiseer een andere fondsenwervende actie. We wensen Sjors en zijn team ontzettend veel succes!

Meer hierover

Samenwerking Sporta

Mede dankzij de samenwerking met Sporta Mon Ventoux starten we over iets meer dan 100 dagen aan de voet van de Kale Berg. Jo Schreurs, algemeen directeur van Sporta, voorziet een topeditie samen met Tour du ALS. De stichting heeft geen commercieel belang en zet zich graag in voor maatschappelijke uitdagingen op het gebied van beweging. Het beklimmen van de Kale Berg is 16 jaar geleden ontstaan vanuit een fietscampagne en inmiddels hebben al ruim 50.000 Belgische deelnemers de Mont Ventoux beklommen, waaronder Jo zelf.

En daar kunnen we dit jaar op 11 september weer een paar duizend Sporta- én Tour du ALS-deelnemers aan toevoegen!

Lees meer over de samenwerking

 

Promotiepakketten

We zijn gestart met het samenstellen van promotiepakketten voor deelnemers van Tour du ALS. Deze pakketten bevatten posters, flyers, een collectebus en een polsbandje. Wil je graag een gratis promotiepakket ontvangen, stuur ons dan een mail naar info@tourduals.nl met jouw naam en het adres waar we het pakket naartoe kunnen sturen. We verwachten de eerste pakketten half juni op de post te doen.