Benader lokale media met jouw verhaal

09-08-2021 | 09:02

 

Met Tour du ALS vragen we aandacht en halen we geld op voor de dodelijke spierziekte ALS. Hoe meer mensen we betrokken krijgen bij de strijd tegen ALS, hoe meer we voor patiënten en hun naasten kunnen doen. We helpen jullie graag op weg!

Er zijn tal van manieren om jouw deelname aan Tour du ALS bij mensen onder de aandacht te brengen. Vrienden, familie, buren en collega’s zijn jouw belangrijkste steunpilaar: zij zullen het te gek vinden dat jij deze grootse sportieve uitdaging aangaat en willen je vast en zeker met een donatie steunen. Deel jouw verhaal met jouw naasten via WhatsApp, vertel erover tijdens een familiefeest of buurtbarbecue, doe een oproep op Intranet en hang een campagneposter voor het raam.

Vergroot jouw bereik

Maar ook buiten jouw directe kring zijn er mooie manieren om aandacht te vragen voor jouw strijd tegen ALS. De campagneposter kan natuurlijk ook op andere plekken worden opgehangen: in de supermarkt, bibliotheek, bij de kapper en de huisarts. Vraag meteen of je er een Tour du ALS-collectebus naast mag zetten.

Jouw verhaal is het delen waard

Wil je het echt serieus aanpakken? Benader dan lokale en regionale media met jouw verhaal. Denk hierbij aan de provinciale omroepen: veel radio- en televisieprogramma’s zijn continue op zoek naar bijzondere verhalen van gepassioneerde buurtbewoners. Je vindt hier een overzicht van alle regionale publieke omroepen. Of leg contact met een lokale krant of wijkjournaal.

Inspirerende voorbeelden

Diverse teams hebben zichzelf al in de kijker van lokale en regionale media gespeeld, hetgeen prachtige reportages over hun deelname aan Tour du ALS heeft opgeleverd. Zo heeft ALS-patiënt Henk Lunsing een fondsenwervende actie in zijn straat georganiseerd, hetgeen kon rekenen op aandacht van streekomroep RTV1. Onze Belgische deelnemers Thijs van den Bergh en Kris Heestermans deelden hun verhaal met het landelijke Nieuwsblad. Team Machinefabriek Westerhof verscheen met hun deelname aan Tour du ALS in vakblad MetaalNieuws.

Zelf aan de slag

Om jullie te helpen in het benaderen van lokale en regionale media hebben we een voorbeeld persbericht opgesteld die je alleen nog maar hoeft aan te vullen met jouw eigen verhaal.

Download het persbericht en verstuur deze naar lokale en regionale media

Heb je hulp nodig bij het promoten van jouw deelname? Laat het ons weten, door te mailen naar info@tourduals.nl.