Deelnemers nieuwsbrief 19 augustus

20-08-2021 | 12:02

Wat zijn we trots! Op zaterdag 11 september beklimmen we met bijna 500 mensen de Mont Ventoux voor de strijd tegen ALS. Dat betekent dat we met het maximale aantal deelnemers dat dit jaar was toegestaan de berg beklimmen. De sponsorteller staat momenteel al op ruim 900 duizend euro. Een fantastisch bedrag! Laten we samen een miljoen euro ophalen!

Elke Tour du ALS-deelnemer brengt een bijzonder verhaal mee naar de Mont Ventoux. Het zijn verhalen over verlies en naderend afscheid, maar vooral ook verhalen over liefde, moed en doorzettingsvermogen. Elke deelnemer maakt ALS van dichtbij mee en weet hoe genadeloos deze ziekte is. De saamhorigheid sterkt ons in het vertrouwen dat een wereld zonder ALS er ooit gaat komen. We geven niet op en gaan door tot we ALS de wereld uit hebben getrapt!

In aanloop naar Tour du ALS delen we al zoveel mogelijk verhalen, als steuntje in de rug voor jullie - onze helden! - maar ook om zoveel mogelijk anderen betrokken te krijgen bij de strijd tegen ALS. Want hoe meer mensen de strijd tegen ALS steunen, hoe meer we voor patiënten en hun naasten kunnen betekenen. In deze nieuwsbrief geven we je tips hoe je jouw deelname aan Tour du ALS bij nog meer mensen onder de aandacht kunt brengen en jouw fondsenwerving een boost kunt geven.

Corona update

Alle Tour du ALS-deelnemers, vrijwilligers, organisatoren én supporters (vanaf 12 jaar) die naar Zuid-Frankrijk afreizen hebben zich te houden aan de coronamaatregelen die in Frankrijk gelden. We volgende de ontwikkelingen op de voet en zullen jullie tijdig over eventuele wijzigingen informeren.

Er zijn een aantal belangrijke zaken waar rekening mee gehouden moet worden om Frankrijk binnen te reizen maar ook om het Village du Départ te kunnen betreden. We zullen hier iedereen bij het betreden van Village du Départ en dus ook bij het ophalen van de deelnemerspakketten om vragen. Iedereen moet in bezit zijn van een coronabewijs, in Frankrijk “pass sanitaire” genoemd. Deze wordt uitgegeven als je voldoet aan één van de volgende voorwaarden:

  • Je bent 7 dagen of langer geleden volledig gevaccineerd (met Pfizer, Moderna, AstraZeneca of Covishield). Je kunt dit aantonen in de CoronaCheck app of met het gele boekje;
  • Je hebt minimaal 4 weken (28 dagen) geleden het Janssen-vaccin gekregen. Je kunt dit aantonen in de CoronaCheck app of met het gele boekje;
  • Je bent hersteld van COVID-19 en hebt minstens 7 dagen geleden 1 vaccinatie gekregen. Je geldt dan als volledig gevaccineerd;
  • Als je niet (volledig) bent gevaccineerd moet je in het bezig zijn van een negatieve PCR- of antigeentest hebben die niet ouder is dan 24 uur (gerekend vanaf het moment van afname). Let op: deze 24-uur regel geldt dus op álle dagen dat je bij Tour du ALS aanwezig bent en dus ook op 11 september zelf. Ter voorbeeld: dit betekent dat een (in Nederland) afgenomen PCR of antigentest op 9 september op 11 september níet meer geldig is.

Deze voorwaarden gelden ook voor kinderen vanaf 12 jaar. Kinderen tot en met 11 jaar hoeven niet gevaccineerd / getest te worden.

  • Iedereen vult de gezondheidsverklaring in - deze kun je ingevuld opsturen naar Stichting ALS Nederland in Den Haag of inleveren in Frankrijk bij het ophalen van het startpakket.
  • Iedereen vult de Erewoordverklaring Frankrijk in en neemt deze mee naar Frankrijk.


Appgroep: jouw telefoonnumer is belangrijk

Vanwege Covid19 is het essentieel dat we tijdens Tour du ALS snel en efficiënt met jullie in contact kunnen komen. Daarom zullen we begin september via WhatsApp een business appgroep aanmaken. In deze appgroep zetten we alle betrokkenen bij Tour du ALS op 11 september d.w.z. deelnemers, vrijwilligers en organisatie. Indien je jouw mobiele tel. nr nog niet bij ons hebt opgegeven bij je aanmelding of wanneer je WhatsApp nog niet geïnstalleerd hebt op je telefoon, vragen wij jullie dat alsnog te doen.

Onderling is men niet zichtbaar voor elkaar dus niemand kan jouw telefoonnummer zien. Alleen de beheerder kan indien nodig informatie sturen en jullie kunnen niet reageren. Het is mogelijk je voor de appgroep uit te schrijven. Dat kan ook al van te voren door een mail te sturen naar info@tourduals.nl. Houd er wel rekening mee dat als je niet in de appgroep zit, je belangrijke informatie kunt missen. Na afloop van Tour du ALS zal de appgroep worden verwijderd inclusief alle telefoonnummers.

We wensen jullie veel succes met de laatste voorbereidingen op Tour du ALS en zien erg uit naar onze ontmoeting in Zuid-Frankrijk!

 

Benader lokale media met jouw verhaal
Met Tour du ALS vragen we aandacht en halen we geld op voor de dodelijke spierziekte ALS. Hoe meer mensen we betrokken krijgen bij de strijd tegen ALS, hoe meer we voor patiënten en hun naasten kunnen doen. We helpen jullie graag op weg en hebben een voorbeeld persbericht opgesteld die jullie kunnen gebruiken voor het benaderen van lokale en regionale media.

Ik wil mijn verhaal delen

 

 

Bijzondere actie uitgelicht: Team Henk Lunsing organiseert een etentje voor het goede doel
In Valthermond heeft Team Henk Lunsing een speciaal etentje georganiseerd om geld op te halen voor de strijd tegen ALS. Bedrijven in de regio dragen met eten en drinken bij aan het diner. Voor 25 euro kunnen buurtbewoners aanschuiven. De opbrengst draagt bij aan de sponsorwerving voor Tour du ALS. Een bijzonder initiatief!

Start ook een sponsoractie! 

Mag ik uw bonnetje?
Veel supermarkten bieden de mogelijkheid om statiegeldbonnetjes aan een goed doel af te staan. Om jullie eigen fondsenwerving een boost te geven, hebben wij een poster gemaakt die je hiervoor kunt gebruiken! Vraag aan jouw supermarkt in de buurt of de opbrengst van statiegeldflessen in augustus en september naar jouw deelname aan Tour du ALS kan gaan.

Download de statiegeldposter 


Tour du ALS in de media

Elk jaar besteden lokale, regionale en landelijke media aandacht aan Tour du ALS. De mooiste reportages zijn de interviews met deelnemers van Tour du ALS. Ook in 2021 verschijnen er in aanloop naar Tour du ALS bijzondere verhalen van mensen die ALS van dichtbij meemaken en de strijd aangaan tegen deze verschrikkelijke ziekte. 

Bekijk ons mediaoverzicht 


Bestel een gratis promotiepakket!

Hangt jouw stad of dorp nog niet vol met Tour du ALS-posters? Dan heb je gelukkig nog tijd om hier verandering in te brengen. Wil je een gratis promotiepakket ontvangen met daarin posters, flyers, een collectebus en een polsbandje? Stuur dan een e-mail naar info@tourduals.nl met jouw naam en het adres waar we het pakket naartoe kunnen sturen.

 Ja, ik wil graag een promotiepakket ontvangen