Deelnemersnieuwsbrief 3 september

07-09-2021 | 12:01

 

Deelnemersnieuwsbrief 3 september

03-09-2021 | 16:27

Wat een fantastische prestatie! De Tour du ALS-teller schoot eergisteren voorbij het magische bedrag van 1 miljoen euro voor de strijd tegen ALS. Met nog ruim een week te gaan tot de start van Tour du ALS blijven de donaties binnenstromen. Dit alles dankzij de overweldigende inzet van bijna 500 deelnemers die alles op alles zetten om ALS de wereld uit te trappen. Zaterdag 11 september is het zover!

Komend weekend zullen de eerste mensen al naar Zuid-Frankrijk afreizen en start ook de opbouw van de Village du Depart in Malaucène. Op donderdag 9 september wordt om 17.00 uur Village du Depart geopend. Daar kunnen deelnemers terecht voor het ophalen van startpakketten en het controleren van fietsen. Bij het infopunt kun je terecht voor al jouw lastminute vragen voor een tiptop voorbereiding.

 

Op zaterdagochtend 11 september gaat op het Marktplein van Malaucène in verschillende tijdvakken Tour du ALS van start. We finishen op Village du Depart. De 9e editie van Tour du ALS sluiten we feestelijk af met een eindfeest met optredens van onder andere onze ambassadeurs Thomas Acda en René Froger. Samen proosten we op een fantastisch resultaat en bedanken we alle deelnemers voor hun uitzonderlijke prestatie. Het eindfeest is om 19.30 uur afgelopen. In onderstaande mail delen wij graag nog wat belangrijke informatie & inspirerende items met jou.

Het aftellen is nu echt begonnen, (alvast) een hele goede reis & we zien elkaar in Zuid-Frankrijk! 

Gorrit-Jan heeft een video boodschap voor alle deelnemers opgenomen

 

Datum jubileumeditie Tour du ALS 2022 bekend!

We hebben nog veel meer goed nieuws!
De datum van de Tour du ALS-jubileumeditie is bekend: Op donderdag 9 juni 2022 gaan wij voor de 10e keer al fietsend, rennend en wandelend de Mont Ventoux beklimmen voor de strijd tegen ALS!
 
Als deelnemer van Tour du ALS 2021 ben jij de eerste die deze datum te horen krijgt & bieden wij jou de mogelijkheid om je als eerste aan te melden. De officiële inschrijving volgt begin oktober.
 
 
 
Belangrijke corona-update
Op de Tour du ALS-website vinden jullie actuele informatie over de geldende coronamaatregelen voor de heenreis, de eventdagen en de terugreis. Van belang is dat iedereen voldoet aan de 3G-regel: getest, gevaccineerd en/of genezen en daar bewijs van kan laten zien. Tijdens Tour du ALS informeren we alle deelnemers via een groepsapp over eventuele aanscherpingen van het coronaprotocol.
Heb je vragen, dan kun je terecht bij het infopunt op Village du Depart.
 
 
Livestream start Tour du ALS 
 
Vrienden, familie en collega’s die niet met jullie zullen afreizen naar Zuid-Frankrijk kunnen de gehele Tour du ALS vanuit huis volgen. De start van Tour du ALS zal live via Facebook uitgezonden worden. Ook zullen we op onze social media kanalen en onze website www.tourduals.nl de gehele dag verslag doen van alle gebeurtenissen. Zo hoeft niemand iets te missen! Deel vooral ook zelf foto’s, filmpjes en verhalen van alle memorabele momenten tijdens Tour du ALS met de hashtag #TourDuALS.
 
 
 
“Wees een beetje lief voor jezelf”
 
Alle deelnemers van Tour du ALS brengen bijzondere verhalen mee naar de Mont Ventoux. Het zijn verhalen van mensen die ALS en aanverwante ziektes PLS en PSMA van zeer dichtbij meemaken. Zo ook de 34-jarige Monique van den Hoorn, die samen met collega’s in Team Zeevat de Kale Berg beklimt. Achter haar stralende lach schuilt verdriet, angst en een onzekere toekomst. In juni kreeg Monique de diagnose spierziekte Primaire laterale sclerose (PLS).
 
 
Laatste rondje sponsorwerving
 
De meeste deelnemers hebben hun streefbedrag ondertussen behaald of zijn er al ruim voorbij, een geweldig resultaat! Heb jij jouw streefbedrag nog niet behaald en wil je toch nog een keer alles op alles zetten om de teller naar een nog hoger bedrag te brengen: dit is het moment! We hebben tal van tips om jouw fondsenwerving een boost te geven. Elke euro telt in de strijd tegen ALS!
 
 
 
Benader lokale media met jouw verhaal
 
Met Tour du ALS vragen we aandacht en halen we geld op voor de dodelijke spierziekte ALS. Hoe meer mensen we betrokken krijgen bij de strijd tegen ALS, hoe meer we voor patiënten en hun naasten kunnen doen. We helpen jullie graag op weg en hebben een voorbeeld persbericht opgesteld die jullie kunnen gebruiken voor het benaderen van lokale en regionale media.