Pers

ALS is een dodelijke spierziekte waar nog geen medicijn voor is. Om de oorzaak van deze slopende ziekte en een medicijn te vinden is er geld nodig, veel geld. Daarom organiseert Stichting ALS Nederland, samen met ALS Liga België jaarlijks het sportieve fondsenwervende evenement Tour du ALS, om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen ALS. Op donderdag 8 juni 2023 wordt de elfde editie van Tour du ALS georganiseerd.

Tijdens Tour du ALS campagne informeren, inspireren en activeren we het Belgische publiek om gezamenlijk zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar de dodelijke spierziekte ALS. Het event wordt gekenmerkt door een sterk familiegevoel. ALS-patiënten en hun naasten staan centraal.

Over ALS Liga België
Het doel van ALS Liga België is het financieren van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van de dodelijke spierziekte ALS. ALS Liga België zet zich actief in voor een betere kwaliteit van leven en zorg voor de patiënten en hun naasten. Met campagnes stimuleren we een grotere bekendheid van de ziekte ALS bij de Belgische bevolking en vragen we het publiek om steun. ALS Liga België is o.a. bekend van de Ice Bucket Challenge, en Tour du ALS. Voor meer informatie zie www.ALS.be.

Perscontact Tour du ALS
Wilt u verslag doen van Tour du ALS of in aanloop naar het sportieve evenement aandacht besteden aan de strijd tegen ALS, neem dan contact op met TDA@ALS.be

Contact ALS Liga België
Heeft u algemene vragen over het werk van ALS Liga België? Neem contact met ons op via TDA@ALS.be of via ons algemene nummer 016/23 95 82.

U kunt ons ook volgen op sociale media: