Terugblik 9e editie Tour du ALS

De negende editie van Tour du ALS zit erop! Zaterdag 11 september 2021 kan de boeken in als de dag die we afsloten met een recordopbrengst voor de strijd tegen ALS. Zo’n 500 deelnemers uit Nederland en België haalden maar liefst 1,2 miljoen euro op voor onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS en het verbeteren van de zorg en kwaliteit van leven van huidige ALS-patiënten. We bedanken alle deelnemers, donateurs, vrijwilligers, supporters en sponsoren voor jullie ongekende inzet en steun!

In alle vroegte begonnen onze Meesters en Malloten zaterdag vanaf het marktplein van Malaucène met hun klim naar de top van de Mont Ventoux, om deze sportieve prestatie nog twee en zelfs drie keer te herhalen. Kort daarna vertrokken de wandelaars en hardlopers onder luid gejuich van supporters, ook zij hadden flink wat hoogtemeters te trotseren.

Om 10.30 uur volgde de Tour du ALS-massastart, waarbij maar liefst acht ALS-patiënten samen met vrienden, familie, collega’s en vele anderen hun voeten op de pedalen van hun fiets zetten voor een pittige tocht naar boven. Twee patiënten werden met Stichting Ambulance Wens / WensAmbulance naar de top gereden. Dùbent zorgde zowel bij de start en finish, maar ook op de berg, voor een muzikaal feestje. Na afloop zongen ALS-ambassadeurs Thomas Acda en René Froger het lied ‘Vier het Leven’ en werd de cheque met voorlopige opbrengst van bijna 1,2 miljoen euro uitgereikt.

Bekijk de Aftermovie Tour du ALS 2021:Samen trappen we ALS de wereld uit!
De vele honderden deelnemers beklommen de Mont Ventoux met maar één ding voor ogen: ALS de wereld uit trappen! Samen met de mensen die ons zo lief zijn, of met hen in gedachten, begonnen jullie aan een grootse sportieve uitdaging. De steile beklimming van de Mont Ventoux is al een flinke uitdaging, de hitte maakte de tocht naar boven bijna ondoenlijk. Maar jullie hebben het gehaald, wat een prestatie! Tijdens het startmoment liepen de emoties al hoog op, bij de finish stroomden de tranen bij velen over de wangen.


Het grote nagenieten is begonnen, we blikken terug op een fantastische editie! We bedanken alle deelnemers voor jullie hartverwarmende inzet en betrokkenheid. Hopelijk zien we elkaar weer op donderdag 9 juni 2022 aan de voet van de Mont Ventoux!

Namens de gehele organisatie van Tour du ALS: een diepe buiging voor jullie!

Dagverslag in beeld

Het filmteam heeft ook niet stilgezeten en heeft voor jullie én het thuisfront elke dag een videoverslag opggeleverd.

Dagvideo Zaterdag Tour du ALS

Dagvideo Vrijdag Tour du ALS

Dagvideo Donderdag Tour du ALS

Dagvideo Opbouw Tour du ALS

Fotoreportage Tour du ALS 2021

Bekijk ook de fotoreportage van onze fotograaf Andrea Pijl op Flickr

We wensen jullie veel kijkplezier! De foto's en filmpjes kunnen natuurlijk ook zelf op eigen socials gedeeld worden. 

Deel foto’s, filmpjes en verhalen!

Het Tour du ALS-mediateam heeft de afgelopen dagen zoveel mogelijk in beeld proberen te brengen, van voorbereiding tot finish. Onze filmmakers, fotografen en blogster legden veel bijzondere momenten vast. Helaas konden we niet overal bij zijn. Heb jij mooie filmpjes en foto’s gemaakt van jouw deelname aan Tour du ALS, deel deze dan op sociale media en tag @TourduALS.

Mocht je tijdens jouw tocht beelden hebben vastgelegd, dan zouden we het geweldig vinden als je deze met ons deelt door beelden te mailen naar TDA@als.be

Aanmelding jubileumeditie Tour du ALS geopend!

Het nagenieten is nog in volle gang, maar de voorpret is ook al begonnen! De datum van de Tour du ALS-jubileumeditie is bekend en de inschrijving geopend! Op donderdag 9 juni 2022 beklimmen we voor de 10e keer al fietsend, rennend en wandelend de Mont Ventoux voor de strijd tegen ALS! Zet deze datum dus in je agenda en mobiliseer vrienden, familie en collega’s om mee te doen. De jubileumeditie wil je niet missen!

Ja, ik meld me aan voor de 10e editie van Tour du ALS