Terugblik deelnemersbijeenkomst Tour du ALS

05-05-2022 | 10:32

Het zonnetje scheen, maar dit was niet de enige reden waarom we afgelopen zaterdag zoveel mensen met een glimlach zagen. Deze ochtend vond de Tour du ALS-deelnemersbijeenkomst plaats, in de prachtige zaal van Bioscoop Pathé Ede. Oude bekenden en veel nieuwe gezichten kwamen samen om bijgepraat te worden over hetgeen hen te wachten staat tijdens de 10e editie van Tour du ALS. En natuurlijk ook om het nieuwe tenue alvast te bemachtigen.

Onder de aanwezigen waren uiteraard ook ALS-patiënten, met op het podium het indrukwekkende verhaal van Paul. Veel patiënten zijn van plan om op 9 juni samen met hun team de Mont Ventoux te beklimmen. Zelfstandig fietsend of voortgeduwd in een hazepino. Anderen zullen aanwezig zijn aan de voet van de berg, ter aanmoediging van de honderden mensen die in de vroege ochtend van start gaan en alles op alles zetten om ALS de wereld uit te trappen. En natuurlijk bij de finish, tijdens de ontlading van het behalen van de sportieve uitdaging.  

Tijdens de deelnemersbijeenkomst hebben de organisatoren van Tour du ALS ruim 300 deelnemers en teamleiders bijgepraat over het programma, de routes en randprogrammering van het sportieve event. Er ging uiteraard ook de nodige aandacht uit naar een gedegen voorbereiding op de klim: kleding, voeding, training én rust. Want of je nu naar de top van de Mont Ventoux fietst, rent of wandelt: het wordt een pittige tocht naar boven. In de woorden van mede-initiatiefnemen Gert-Jan Pijl: “Het uitzicht van de Mont Ventoux is prachtig en de tocht naar boven erg bijzonder, maar je kunt alleen maar genieten als je goed bent voorbereid.”

Lees ook de terugblik van onze vaste blogster Suzan!


Onthulling Tour du ALS-tenue

Tijdens de deelnemersbijeenkomst zijn ook de tenues, badges en bidons van de jubileumeditie van Tour du ALS voor het eerst getoond, een bijzonder moment! Alle aanwezigen hebben al hun tenue kunnen ophalen en sommige teamcaptains hebben de tenues voor het hele team meegenomen. 

Praktische tips
Kon je op 23 april niet bij de deelnemersbijeenkomst aanwezig zijn? In de presentatie vind je veel handige informatie en praktische tips voor een goede voorbereiding. Begin mei volgt ook de uitgebreide deelnemersinformatie.

Bekijk de presentatie


Het was erg leuk om jullie allemaal (weer) te ontmoeten!

Sportieve groet,
Petra, Gert-Jan, Jacco, Juliette, Marian, Marlène, Dzun-Man, Sanne en Gorrit-Jan


--
Hieronder volgen nog enkele losse items uit de nieuwsbrief:

Tour du ALS op televisie
Sinds enkele dagen draait er op de regionale zenders Omroep West en Omroep Brabant een wel erg bijzondere commercial, namelijk de video die we samen met Michiel Scheeren hebben opgenomen voor Tour du ALS. Michiel neemt dit jaar voor de tweede keer deel aan het sportieve event. Wederom samen met een prachtig team bestaande uit zijn vrouw, dochters, vrienden en collega’s. Hij vertelt erover in de video en roept alle kijkers op om de strijd tegen ALS te steunen. Binnenkort zal de video ook in Noord-Holland en Utrecht te zien zijn, dus houd ook deze zenders in de gaten!

Bekijk en deel de video

Ludieke acties tijdens Koningsdag
Aanstaande woensdag 27 april kleurt Nederland tijdens Koningsdag weer oranje en de vullen de straten en pleinen zich met kleedjes, spullen van zolder en vooral veel gezelligheid. Dit kan hét moment zijn om op een ludieke manier geld op te halen voor jouw deelname aan Tour du ALS. Bak en verkoop cupcakes en versier ze met Tour du ALS-vlaggetjes, schmink kinderen tot superheld, speel Hollandse hits op jouw gitaar – en laat mensen voor een kleine bijdrage tijdens karaoke meezingen met het ALS-lijflied ‘Vier het Leven’ – of doneer de opbrengst van jouw kraampje aan de strijd tegen ALS.

Ja, ik start een actie!

Deel de oproep van Natasja Froger!
Heeft jouw team nog wel ruimte voor een paar extra wandelaars, hardlopers of fietsers? Nodig buren, collega’s, familie en vrienden uit om samen met jullie op 9 juni ALS de wereld uit te trappen. Het is nog mogelijk om je voor dit bijzondere evenement aan te melden. Gaan we de 700 deelnemers halen? Stuur bijvoorbeeld het leuke filmpje van ALS-ambassadeur Natasja Froger naar al jouw vrienden op WhatsApp. Hoe meer mensen, des te groter de gezelligheid!

Bekijk en deel het filmpje

Bekendmaking verloting Garmin horloges
De afgelopen weken zijn er veel bijzondere inzendingen binnengekomen met de fondsenwervende acties die overal in het land in het teken van Tour du ALS worden georganiseerd. Sponsorlopen op basisscholen, benefiet-voorstellingen, buurtfeesten, sponsoretentjes, koekjes die gebakken worden, kaarten geknutseld en kinderen die armbandjes vlechten én verkopen. Op alle mogelijke manieren wordt geld ingezameld voor de strijd tegen ALS. Erg leuk om te lezen! Aanstaande donderdag maken we de winnaar bekend van de Garmin smartwatch Venu 2/2S. 

Houd de site in de gaten