Doe mee aan Tour du ALS

Samen trappen we ALS de wereld uit! 

Op donderdag 8 juni 2023 bedwingen honderden fietsers, hardlopers en wandelaars tijdens de 11e editie van Tour du ALS de Mont Ventoux voor de strijd tegen de dodelijke zenuw/spierziekte ALS. De opbrengst van dit sportieve evenement komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS. Ook dragen we bij aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg en leven van patiënten en hun naasten. Onze strijd gaat door tot we een oplossing hebben gevonden. Ga jij samen met ons de uitdaging aan? Schrijf je vandaag nog in voor een unieke en onvergetelijke ervaring voor het leven die je deelt met familie en vrienden!

Ja, ik meld me aan voor Tour du ALS

Eerst even sfeerproeven?

Na maandenlange sportieve voorbereiding stonden we op donderdag 9 juni 2022 voor de 10e keer aan de voet van de Mont Ventoux. Ruim 760 deelnemers beklommen onder luid gejuich van vele honderden supporters al wandelend, rennend of fietsend de Kale Berg, met maar één ding voor ogen: ALS de wereld uit trappen! Nog niet overtuigd of je wilt deelnemen aan de 11e editie van Tour du ALS? Laat je inspireren en bekijk de aftermovie van Tour du ALS 2022:

Tour du ALS is een initiatief van Stichting ALS Nederland waar ALS Liga België bij aansluit. We bedanken alle patiënten, deelnemers, vrijwilligers, donateurs, sponsoren, ambassadeurs en supporters van de 10e editie van Tour du ALS voor jullie hartverwarmende inzet en betrokkenheid. We hopen elkaar snel weer te zien!

Tour du ALS in het kort

De belangrijkste informatie over de 11e editie van Tour du ALS voor jullie op een rij:

  • Locatie: Mont Ventoux, Frankrijk
  • Datum: donderdag 8 juni 2023
  • Doel: geld ophalen voor de strijd tegen ALS
  • Sportieve disciplines: wandelen, hardlopen en fietsen
  • Deelname: individueel en in teamverband
  • Routes: 1x beklimming Mont Ventoux, 2x beklimming (Meester) of 3x beklimming (Malloot)
  • Kosten: 130 euro inschrijfgeld
  • Sponsoring: voor mensen die voor het eerst deelnemen minimaal 1500 euro 
    (als je vaker deelneemt wordt het streefbedrag verlaagd)

Waarom organiseren we Tour du ALS?

ALS is een dodelijke zenuw/spierziekte. De gemiddelde levensverwachting na de eerste symptomen is 3 tot 5 jaar. De exacte oorzaak van de ziekte is nog niet bekend en er bestaan ook geen medicijnen die de ziekte kunnen stoppen of genezen. Daarom is (financiële) hulp enorm belangrijk! Met meer geld kan er een versnelling komen in het onderzoek naar ALS en de verwante ziektes PSMA en PLS. De laatste jaren hebben we vooruitgang geboekt in het vinden van een oorzaak en medicijn. Maar we zijn er nog niet. Daarom organiseren we Tour du ALS. Steun jij onze gezamenlijke strijd tegen deze dodelijke ziekte? Geen tijd te verliezen.

Ja, ik ga de strijd aan!

Waar wordt de opbrengst van Tour du ALS aan besteed?

De opbrengst komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van de dodelijke zenuw/spierziekte ALS en de aanverwante ziekten PSMA en PLS. Ook gaat een deel van de opbrengst naar het verbeteren van de kwaliteit van zorg en leven van huidige ALS-patiënten en hun naasten.

Steun Tour du ALS als bedrijf

Tour du ALS wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van bedrijven en organisaties die willen bijdragen aan de strijd tegen ALS. Hoofdsponsoren zijn: Isla Pastilles, Nationale Waarborg, Auping, NFGD, Zeevat Hypotheken & Verzekeringen en Podiumtrailerverhuur. Naast deze sponsoren zetten tientallen andere bedrijven en organisaties zich in voor de strijd tegen ALS. Wil jij ook bijdragen? Neem contact met ons op. 

Word sponsor van Tour du ALS

Lees meer Lees minder

Beklim op donderdag 8 juni 2023 samen met honderden anderen al wandelend, hardlopend of fietsend de Mont Ventoux en haal met jouw deelname zoveel mogelijk geld op voor de strijd tegen ALS! Het wordt een ervaring om nooit te vergeten!

Schrijf je in!
  Bekijk alle
05/05/2023 | 11:20

Deelnemersinformatie

Beste deelnemer,Geweldig dat je deelneemt aan de 11e editie van Tour du ALS! Op 8 juni 2023 trappen we samen met jou ALS de wereld uit! Vele honderden deelnemers gaan deze dag de uitdaging aan om al fietsend, rennend en wandelend de Mont Ventoux te bedwingen. Met als doel zoveel mogelijk geld op tehalen voor de strijd tegen ALS. In dit document vind je alle informatie die je nodig hebt om je zo goed mogelijk voor te bereiden op Tour du ALS. Mochten er wijzigingen zijn, dan worden deze ter plaatse inFrankrijk aan jou doorgegeven. We wensen je heel veel succes en veel plezier op 8 juni! Download de deelnemersinfo Tour du ALS
362
24/10/2023
23:02

Geert

Aan: Up to kArLSberg
Bekijk alle

Tour du ALS is het grootste evenement wat door Stichting ALS Nederland en ALS Liga België wordt georganiseerd. Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ beklimmen jaarlijks honderden fietsers, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux. Alle deelnemers, vrijwilligers, patiënten, donateurs en aanwezigen dragen bij aan de stappen die worden gezet naar het vinden van de oorzaak van ALS en uiteindelijk een medicijn.